Påske: Fasinerende skogsdyr og "det der andre".

Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham, for at vi skulle ha fred, og ved hans sår har vi fått legedom. Jes 53:5

Vi går nå inn i den største kristne høytiden, enten med klister i håret, vårrengjøring eller andre ting man kan gjøre når man har fri! Det er så mye vi kan få gjort når vi har fri. Og for oss som fortsatt er klistret til skolebenken i de laaange 190 dagene med skole, så er det ekstra befriende å få ha ei uke fri! Vi kan jo se en film, shoppe, være med venner, sole oss (hvis det er mulig), og ikke minst slappe av med et stort og velfylt påskeegg! Oja, og så var det det med Jesus og de greiene der....

 

Det er så fort at Jesus kommer i bakgrunnen. Dette gjelder både i jula og påska. Jesus havner omtrent alltid i bakgrunn i et moderne og velfungerende samfunn. Enten så er det en fyldig og rund gammel mann med rød lue og skjegg som tar fokus, eller så er det et hoppende lite skogsdyr med lange ører og karakteristiske fotspor. Men er det derfor vi feirer påske? Er det fordi vi synes at hoppende små skogsdyr med lange ører og karakteristike fotspor er så utrolig fasinerende, at vi gir hele landet fri én uke i året? Tja... Skeptisk!

 

For jeg har mottatt fra Herren det som jeg også har overgitt til dere, at Herren Jesus den natten da han ble forrådt, tok et brød, takket, brøt det og sa: Dette er mitt legeme, som er for dere. Gjør dette til minne om meg! 1Kor 11:23-24

 

Dette er innstiftelsesordene til nattverden, og her sier Jesus noe viktig. Vi skal ha nattverd - til minne om ham!

Nattverden er jo noe som ble innført akkurat i påsken, og den er en sentral bit før Jesus skal gå inn i lidelsesdagen Langfredag. I påsken skal vi altså minnes ham! - Jesus!

 

Påskehistorien kjenner vi alle -  forhåpentligvis. På langfredag ble Jesus et offer for det romerske imperiets verste torturmiddel. Torturvåpenet: korset, der Jesus ble hengt etter armene og beina, naglet fast med rustne nagler (som er MYE større enn en spikrer!) Han ble pisket, hånt, spyttet på, slått og til slutt drept. Hvorfor? Svaret er enkelt: På grunn av deg.

 

Hver dag gjør vi ting som ikke er riktig. Alle sammen. Det finnes intet unntak. Til og med gale tanker er feil. Og alt det gale som vi gjør kan puttes i én sekk. Den sekken kalles synd. Den sekken er det umulig å kvitte seg med. Rett og slett. Og hadde det ikke vært for påska, så hadde det fortsatt vært slik.

 

Les innledningen én gang til. Den fra Jesaja 53:5. Kan du dette verset, (og forstår det) da kan du smile for deg selv! En dag skal vi alle stå for Guds trone, og han skal sende oss enten til paradis, eller til fortapelsen. Fortapelsen er straffen for det gale vi gjør. Desverre for oss, så er det ingen vei ut av den straffen. Fortapelsen = Evig straff. Auda...

 

"Straffen lå på ham" .
Jesus tok den straffen som vi skulle hatt! Vi, (- som ikke hadde mulighet til å komme til paradis), fikk en mulighet til å komme til Gud. Hvorfor? Svaret er kan sies med ett beskrivende ord: Nåde. 

 

Og da kom vi inn på et vanskelig ord...
Nåde kan ofte oversettes med "gratis", eller kanskje mer riktig: "ufortjent". Hvis noen får en gevinst, uten å ha gjort noe som helst. Da vil kanskje folk si at "det der var ufortjent!" 
Slik er det i kristendommen. Vi har vunnet den største gevinsten, som noen gang er gitt: Tidenes største party!!

 

Og hvordan kommer vi til den festen? Jo, gjennom én enkel vei: Jesus.

 

Den veien ble åpnet for 2000 år siden, akkurat på denne tiden av året.  Og derfor feirer vi påske. Ikke på grunn av fasinerende skogsdyr, men fordi Jesus tok på seg straffen som vi skulle hatt. Av bare nåde.

 

God påske!

 

 

 • Skrevet avJon Georg
 • Publisert
 • Antall visninger2542 ganger

Kommentarer

 1. 30 innlegg

  siden 11. feb 2010

  #1

  Eskild Flydal over 8 år siden

  Bra skreve Jon Georg, du får ha ei god påske!
 2. 20 innlegg

  siden 11. feb 2010

  #2

  Jon Georg over 8 år siden

  God påske til deg óg!
 3. 14 innlegg

  siden 11. feb 2010

  #3

  Arild Berstad over 8 år siden

  Takk for god påskehelsing, Jon Georg! Nåkke å ta med seg vidare, det der! God påske til deg og alle andre! Jesus lever! He is still in the lead!

Skriv en kommentar

Du må være innlogget for å kommentere.|Logg inn her

RSS-feed på nyheter

Siste nyheter

Forbereder stor gospelkveld

Mandagskveldene går i disse dager for det meste med til å forberede den store gospelkvelden sammen med superkoret divisi og vårt eget flotte Aalesund gospelkor. Sett av fredag den 31. januar kl 20! Ik...

Aktive brukere

Arild Berstad skrev: «Gromgutta in action! Godt jobba, kara!»
en side over 3 år siden
Rinna skrev: «E det mulig å få sletta bildet av meg? Haha, ikke verdens heldigste bilde liksom..»
en side over 4 år siden
vattøy skrev: «er det en plass der pakke liste står?»
en side over 4 år siden
roger vivier sale skrev: «Respons skal spille inn den nye Fortuna-sangen - Ungdomskoret Respons roger vivier sale http://www.rogervivierparis.com»
en side over 5 år siden
Janne G Bjerknes skrev: «Vi syns turen til England virker veldig spennede.»
en side over 5 år siden
Marie skrev: «Jippi! Gleda mej :D»
en side over 5 år siden

Dette skjer framover i Respons

24jan
Fredag 24. januar

Heilt Liv 2020 - Bjorliheimen

- søndag 26. januar Bjorliheimen, Bjorli
31jan
Fredag 31. januar

Gospelkveld med divisi, Aalesund gospelkor og Respons

kl. 20:00-21:30 Emblem bedehus
3apr
Fredag 3. april

Palmegospel 2020

kl. 20:00-21:30 Emblem bedehus
25apr
Lørdag 25. april

Konfirmasjon - Emblem

kl. 11:00-12:30 Emblem bedehus
30apr
Torsdag 30. april

Natt til 1.mai-gospel, Blindheim bedehus

kl. 20:00-23:30 Blindheim bedehus
webløsning utviklet av mWEB