Helt liv!

Denne sommerturen har gitt føde til både ånd, sjel og legeme. De aller fleste i Respons kom seg opp på Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen (legeme) og mange gikk også den flotte turen opp til Svellnosbeen/Eventyrisen!

Tirsdag morgen etter en god frokost i Hedalen reiste vi opp på Valdresflya igjen. På vei ned igjen fra Valdresflya kjørte vi innom en utsiktsplass der vi såg imot Beseggen, og vi tok gruppebilde av Respons! Bussturen gikk så videre til Spiterstulen der vi innljoserte oss på våre tildelte rom. Vi fikk deretter servert en deilig middag, og ble hilst velkommen av Bente som er med på å drive Spiterstulen. Etter en liten pause der vi kunne gjøre det vi ville, samlet vi oss til Ord for natten og info om neste dags opplevelser.

Onsdag våknet vi alle i åtte tiden og fikk spise en nydelig frokost fra den innholdsrike frokost buféen! Sola skinte fra skyfri himmel og klokka ni samlet vi oss og fikk åndelig føde, og siste info om dagens tur til Galdhøpiggen. Alle som hadde tenkt seg opp det var skikkelig gira, “No ska vi opp på Norges høyste fjell!!” sa og tenkte mange! Ca 25 stykk hadde tenkt å gå turen direkte fra Spiterstulen til toppen, men det var også mange ( ca 40) som hadde tenkt å komme seg opp på toppen på en litt lettere måte ved først å bli kjørt til Juvasshytta og gå derifra. De som gikk fra Juvasshytta måtte krysse Styggebreen som var en lang og nokså flat isbre. På toppen ble vi alle møtt av en fantastisk utsikt i 360◦ panorama utsikt,  skyfri himmel og knapt ett vindpust. Intet fjell var høyere en det vi nettopp sto på, en sterk natur opplevelse! Etter at alle hadde fått summet seg litt stilte vi alle opp på toppen av Galdhøpiggen og sang, Respons 2, Get ready og refrenget på Det nye livet. Etter ca 20 minutter på toppen satte vi nesen ned igjen mot Spiterstulen siden alle skulle gå den veien ned igjen. På nedover turen ble vi kyndig ledet av kokken på Spiterstulen som også var brefører. Og siden det var mye snø oppe på fjellet, så ble det også mange kjekke akebakker nedover igjen. Føreren vår viste oss faktisk Nord-Europas lengste naturlige akebakke som var hele 1 km lang! Når vi alle hadde kommet oss helskinnet ned igjen til Spiterstulen ble den en herlig dusj på alle, og vi fikk en herlig middag, nemlig Finnbiff av reinsdyr kjøtt!

Torsdag var været blitt litt dårligere, og vi hadde en rolig dag på tunet. Noen gikk opp på en liten hump litt oppenfor Spiterstulen og spiste nisten sin der. Noen gikk på fotosafari og noen koste seg i bassenget. Arild arrangerte VM-studio der de som var interessert kunne få oppdatert stillinger og strategier.  På kvelden hadde vi en konsert nede i kjelleren, og vi hadde ca 50 tilhørere. Teknisk hadde rigget ett flott anlegg tross forlholdene i rommet!

Fredag var dagen for å gå på Eventyrisen og selv om det regnet litt, så var alle som ville klar til å oppleve ekte brevandring! Vi forlot tunet i halv 10 tida og gikk i ca 2 timer til vi kom fram til isbreen. Den siste biten opp til breen var ekstra tung fordi vi skulle stige 200 meter på bare 600 meter! Men vel oppe med breen hadde vi en liten rastepause før vi fikk på oss stegjern og tau og gikk en stilig løype over isen. Etter vel endt tur gikk vi raskeste vei ned igjen til Spiterstulen. Til middag fikk vi servert deilig kokt ørret. Klokka ni møtte vi alle til samling der vi oppsummerte turen og fikk info om neste dag. Etter at infoen var over ble det avskjedsintervjuer med de som skulle slutte i Respons. Litt over klokka 22 fikk vi fri i 20 minutter der vi fikk betale for brevandring-ene/-en. Klokka halv ellve møttes vi igjen og startet delekvelden som Kai Even åpnet ved å holde en liten andakt. Det var ikke så mange som benyttet muligheten, men det ble en flott stund. Klokka 24 var det stille på anlegget og de aller fleste la seg til for å få sin sjønnhetssøvn.

Lørdag startet med en god frokost, før vi hadde en liten samling nede i kjelleren. Etter samlingen hadde stablet vi sammen stolene og gikk ut på tunet for å ta et gruppebilde til ære for sønnen i huset. Noen fikk også tatt bilde av seg selv sammen Harald Rønneberg (Senkveld) som var på ferie i Jotunheimen sammen med en kamerat. Vi kjørte sp til Stryn der vi hadde en heidundrande konsert og spiste pizza i Strym før vi kom hjem rundt midnatt.

Vil du lese fra første del av sommerturen 2010? Les reportasjen Mission complete av Simon Grimstad

Vil du se Ingvild Mathea Borgan sine bilder, trykk på denne facebook linken!

Vis alle bildene (348)

Kommentarer

Vis alle bildekommentarer (13)

 1. #1

  Jofrid over 12 år siden

  Veldig kjekt å lese og sjå fra turen! Fint bilde Eskild og du Jon Georg skriv kjempebra. God tur heim i kveld!
 2. 20 innlegg

  siden 11. feb 2010

  #2

  Jon Georg over 12 år siden

  Takk skal du ha! Oppmuntrende å høre positive kommentarer!
 3. 42 innlegg

  siden 15. feb 2010

  #3

  Sigve Ferstad over 12 år siden

  Kjem det ei hittegodsliste?

  Forresten, bilda kjem snart
 4. #4

  Arild over 12 år siden

  Saknar du noko, Sigve? Det var forholdsvis lite som var igjen etter turen. Alt er på bedehuset. Men vi har ikkje liste foreløpig.
 5. 42 innlegg

  siden 15. feb 2010

  #5

  Sigve Ferstad over 12 år siden

  Ej finn ikkje lommeboka mi, skjønna du. Så ej mistenke at den låg igjen i bussen.
 6. #6

  kjersti grytnes jordet over 12 år siden

  Hei dere! Tusen takk for en knallfin konsert som dere hadde i Begnadalen kirke. Så koselig å ha beøk av dere også. Velkommen igjen. Hilsen Kjersti, Gudbrand og Gjertrud Grytnes Jordet
 7. 42 innlegg

  siden 15. feb 2010

  #7

  Sigve Ferstad over 12 år siden

  Etter mange tastetrykk, så he ej lagt ut 300 bilde fra sommerturen
 8. 7 innlegg

  siden 13. feb 2010

  #8

  Kåre over 12 år siden

  Bra jobba Sigve!! de tok nok en del tid..
 9. 20 innlegg

  siden 11. feb 2010

  #9

  Jon Georg over 12 år siden

  Skjønner det med tastetrykka... En slik variant som det er i facebook hadde vært fiffiig Men 300 bilder, supert Sigve!

Skriv en kommentar

Det er ikke lenger tillatt å skrive nye kommentarer.

Må han, fredens Gud,
hellige dere helt igjennom,
og må deres ånd, sjel og
legeme bli bevart uskadd,
så dere kan være uklanderlige
når vår Herre Jesus Kristus
kommer.

1. Tess 5,23